Sportminnend Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kijkt al weken met gezonde spanning uit naar de jaarlijkse Katwijkse sportverkiezingen. Dat geldt uiteraard ook voor alle genomineerden. Over enkele dagen is het eindelijk zo ver. Dan worden tijdens de Avond van de Sport 2023, op vrijdag 26 januari 2024 in het verenigingsgebouw van Chr. Muziekverenigingen DVS (Door Vriendschap Sterk), sporters en teams uit Katwijk voor hun bijzondere prestaties in 2023 beloond. De organisatie ligt in handen van de Stichting Sportpromotie Katwijk.

Het is alweer de achtste keer dat de Stichting Sportpromotie Katwijk de Katwijkse Sportverkiezingen organiseert. Er zijn vier categorieën waarin op deze avond de winnaars worden gekroond: Sportploeg, Sportman, Sportvrouw en Sportbelofte van het jaar 2023.

Jaap Visser verzorgt opening
Jaap Visser zal de opening van de Avond van de Sport voor zijn rekening nemen. De in 1959 geboren Visser begon in 1978 als jongste bediende bij het Leidsch Dagblad aan een journalistieke loopbaan, die hem bij de Volkskrant, het opinieblad Vrij Nederland en het voetbalmagazine Johan bracht. Sinds 2008 is hij schrijver en maker van vooral (luxe) sportboeken, waaronder biografieën van Sjaak Swart, Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Johan Neeskens, Piet Keizer, Willem van Hanegem en Johan Cruijff. Ook is hij verantwoordelijk voor het grootste sportboek dat in Nederland verscheen: ‘Feyenoord de grootste’, formaat 50×50 centimeter, bijna duizend pagina’s en ruim dertig kilo zwaar. Nieuw-Zuid, Cleijn Duin, De Krom, de Kooltuin en Middelmors vormen bekend terrein voor Visser.

De genomineerden
Tot begin december konden sporters en/of hun omgeving uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hun aanbevelingen voor de nominaties aandragen. Zo konden ook de prestaties buiten de spotlights aan het licht komen. De onafhankelijke en vakbekwame jury kon zelf ook zelfstandig nomineren. Uit de aanbevelingen van sporters, hun omgeving en de jury werd een keuze gemaakt welke sporters en sportploegen een nominatie verdienden. Tijdens deze Avond van de Sport worden de winnaars bekendgemaakt.

Sportploeg van het jaar 2023
· Het eerste mannenteam van voetbalvereniging v.v. Katwijk
· Het eerste vrouwenteam van basketbalvereniging Sportiff Grasshoppers
· Het meisjes onder 18 team van HC Catwijck

Sportbelofte van het jaar 2023
· Jitte de Klerk (tafeltennis)
· Lily Meijvogel (twirlen)
· Sven van der Plas (voetbal)

Sportvrouw van het jaar 2023
· Joanne Schaap (kyokushin karate)
· Lotte van Kruistum (basketbal)
· Sabrina Owel (waterskiën)

Sportman van het jaar 2023
· Jari Roggeveen (BMX)
· Thijmen Heemskerk (beachvolleybal)
· Michelovic van Velzen (paradarten)

Programma Avond van de Sport
De presentatie tijdens de Avond van de Sport is in de vertrouwde handen van Jaap Kloos en Krijn Schuitemaker. Aan de sporttafel interviewen zij tijdens diverse tafelronden de kanshebbers voor de sportprijzen, waarna de categoriewinnaars ook bekend worden gemaakt. De Katwijkse sportwethouder Sonny Spek zal de sportprijzen aan de winnaars uitreiken.

Tijdens het programma, dat om 19.15 uur begint, wordt met enkele mensen uit de lokale politiek ook de stand van zaken rondom het Lokale Sportakkoord doorgenomen. Deze Avond van de Sport is een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en natuurlijk ook om te netwerken. Met dit programma, muziek (live van Men in Black), een hapje en een drankje belooft dit een echte Avond van de Katwijkse Sport te worden.

Bron: Stichting Sportpromotie Katwijk