Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Topkip Lions niet gewonnen. In Katwijk verloor de ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs – waar Karin Kuijt vanwege een blessure ontbrak – na een spannende strijd uiteindelijk met klein verschil.

Het begin is voor de gasten uit Landsmeer die een vliegende start kennen (2-10). Na een snelle Katwijkse time out gaat het daarna aanvallend wat beter maar Lions blijft ook het netje vinden en pakt daardoor de 1e periode (17-24).

Sportiff Grasshoppers komt in het 2e kwart aanvankelijk niet echt dichterbij maar een strakkere verdediging en een 13-0 run, besloten met een drietje van topscorer van de wedstrijd Liselot Kulk, bezorgen Sportiff Grasshoppers een voorsprong bij het rustsignaal (38-34).

Ook na de 3e periode blijft Sportiff Grasshoppers aan de goede kant van de score maar ziet de Lions wel dichterbij komen. Via 43-44 halverwege zorgt een buzzerbeater van Mia Hordijk voor de minimale Katwijkse voorsprong bij aanvang van het laatste kwart (49-48).

Daarin zijn de eerste scores voor Sportiff Grasshoppers maar een 9-0 run van de gasten brengen de Lions op voorsprong (54-60). Er volgt nog een spannende eindfase waar de kansen op de gelijkmaker of meer niet worden benut. Daarmee werd de lange reeks zonder nederlaag doorbroken. Eindstand 68-71.

Periodes: 17-24; 21-10; 11-14; 19-23.

Scores: Liselot Kulk 18, Fleur Kuijt 14, Lotte van Kruistum 12 (+10 reb), Ilse Kuijt 8 (+6 ass), Mia Hordijk 5, Alissa van der Plas 5 (+8 reb), Angela van der Pol 4, Rosalie Aandewiel.

Coach Axel Gouw gaf aan dat hij interessante aanknopingspunten had gezien: “Met iets meer dan 18% rake driepunters hapert het schot van buiten en komt het op andere dingen aan. We zullen dit verlies moeten accepteren, ervan leren, urgentie voelen en verbeteren.”

Zaterdag 9 maart is in sportcomplex de Vlaskoel in Tubbergen Jolly Jumpers de tegenstander. Aanvang van de wedstrijd is om 18.30 uur.

Foto: Wim Kulk.