Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Startportaal Binnenland gewonnen. De ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs sloeg in de derde periode toe waarin het een voorsprong nam en vervolgens verder uitbouwde naar de uiteindelijke ruime overwinning. Goed nieuws voor de Katwijkers was dat Karin Kuijt na haar blessure weer haar minuten kon maken.

De eerste periode gaat naar Sportiff Grasshoppers dat al snel een kleine voorsprong pakt en vervolgens de thuisclub weer ziet aanhaken maar tenslotte toch weer weg kan lopen. Via 6-13 en 17-16 door scores van met name Karin Kuijt en topscoorster van de wedstrijd Ilse Kuijt zorgt Mia Hordijk met twee scores op rij voor een 20-27 voorsprong.

De tweede periode is voor Binnenland dat halverwege even langszij komt (31-31) maar niet kan voorkomen dat Sportiff Grasshoppers daarna – mede via scores van Liselot Kulk en Lotte van Kruistum – aanvallend de draad weer oppakt en met een kleine voorsprong de kleedkamers kan opzoeken. Ruststand 39-42.

Na de rust neemt Sportiff Grasshoppers opnieuw het initiatief. Twee scores op rij van Alissa van der Plas en driepunters van Fleur Kuijt en Angela van der Pol brengen het verschil naar 14 punten (44-58). Grasshoppers blijft vervolgens uitlopen en eindigt het productieve derde kwart met 20 punten voorsprong (48-68).

Het laatste kwart komt Binnenland nog wel iets dichterbij maar een drietje van Rosalie Aandewiel gooit namens Sportiff de wedstrijd in het slot zodat de dik verdiende punten mee naar Katwijk gaan. Eindstand 62-84.

Periodestanden: 20-27; 19-15; 9-26; 14-16.

Scores: Ilse Kuijt 15 (+5 ass), Karin Kuijt 11, Mia Hordijk 10, Lotte van Kruistum 9 (+9 reb), Angela van der Pol 9, Fleur Kuijt 8, Liselot Kulk 8, Alissa van der Plas 7 (+9 reb), Rosalie Aandewiel 7, Yara Paulides.

Coach Axel gaf aan dat zijn team het eigen spel aan spelen was: “Afgelopen wedstrijden ging het wat minder, ik zag weer de goede mindset en intensiteit.

Zaterdag 23 maart speelt Sportiff Grasshoppers de bekerfinale in het Topsportcentrum Almere. Tegenstander is Topkip Lions. Aanvang 19.00 uur.