Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Topkip Lions gewonnen. Net als vorige week in de bekerfinale waren de ploegen aan elkaar gewaagd en ook dit keer ging de winst naar de ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs.

Het begin is voor Sportiff Grasshoppers dat een vliegende start kent en via Ilse Kuijt, Lotte van Kruistum en Alissa van der Plas naar een ruime voorsprong snelt (2-13). Daarna weten de Lions zich te herstellen en aan te haken maar kunnen zij niet voorkomen dat Grasshoppers met een kleine voorsprong de 1e periode winnend afsluit. (19-25).

In het tweede kwart komt de thuisclub wat dichterbij en verkleint het verschil met twee punten. Als de Katwijkse schoten tijdelijk niet vallen neemt Topkip Lions de leiding even over maar dit duurt niet lang en na scores van Mia Hordijk en Liselot Kulk, zet Fleur Kuijt namens Sportiff de 36-40 ruststand op de teller.

Het derde kwart gaat met klein verschil naar de thuisclub. De eerste scores na de pauze zijn nog wel voor Sportiff Grasshoppers maar twee driepunters op rij zorgen voor een Landsmeerse voorsprong. Rosalie Aandewiel zet met een drietje Grasshoppers weer aan de goeie kant van de score (50-52). Ook daarna is het stuivertje wisselen en is de stand bij aanvang van de laatste periode in evenwicht (56-56).

In de spannende slotfase komen de Lions aanvankelijk op voorsprong (63-58) maar halverwege het laatste kwart neemt Sportiff Grasshoppers met name via Lotte van Kruistum en Ilse Kuijt de leiding terug om die vervolgens niet meer weg te geven. Eindstand 67-70.

Periodes: 19-25, 15-17, 16-20, 14-11.

Scores: Ilse Kuijt 17; Alissa van der Plas 12 (7 reb +4 st); Lotte van Kruistum 10 (8 reb +5 ass); Liselot Kulk 8, Fleur Kuijt 7; Mia Hordijk 7; Karin Kuijt 6; Rosalie Aandewiel 3; Yara Paulides; Sonja Kuijt.

Coach Axel Gouw vond het niet goed genoeg wat hij had gezien: “Als je een slechte wedstrijd kan winnen tegen zo’n goeie ploeg is dat nog wel positief. Lions haalt tegen ons het beste in hun naar boven.”

Volgende week is een vrij weekend. Op 13 april speelt Sportiff Grasshoppers de laatste competitiewedstrijd tegen BC Triple Threat. De wedstrijd in de Spaarnehal in Haarlem begint om 20 uur. De kwartfinale play-off (nr. 1 – nr. 8) start zaterdag 20 april 2024 om 19.30 uur in sporthal Cleijn Duin.

Bron: Sportiff Grasshoppers
Foto: Wim Kulk