Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door Jolly Jumpers in eigen huis te kloppen. De ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs behaalde een regelmatige overwinning op de ploeg uit Tubbergen.

De gelijk opgaande eerste periode wint Grasshoppers met klein verschil. De eerste score is voor de thuisclub maar Sportiff Grasshoppers neemt vooral door scores van Lotte van Kruistum en Ilse Kuijt al snel de leiding over en dat blijft zo tot het einde van dit kwart (17-18).

In de productieve 2e periode weet Sportiff Grasshoppers de voorsprong te vergroten. Via een stand 28-33 halverwege, zorgt de prima spelende Mia Hordijk met een driepunter mede voor de 33-42 ruststand op het scorebord.

Na de rust loopt Grasshoppers aanvankelijk verder uit naar een voorsprong van 12 punten maar Jolly Jumpers weet toch weer aan te klampen (45-52). Een Katwijkse eindsprint zorgt vervolgens voor een ruime voorsprong bij aanvang van het laatste kwart (49-63).

Het laatste kwart komt Jolly Jumpers nog wel dichterbij maar komt de zege, vooral door scores van Alissa van der Plas die de wedstrijd eindigt met een double-double, voor Sportiff Grasshoppers niet meer in gevaar. Eindstand 63-73.

Periodestanden: 17-18, 16-24, 16-21, 14-10.

Scores: Alissa van der Plas 13 (+14 reb), Lotte van Kruistum 13, Ilse Kuijt 12, Mia Hordijk 11, Liselot Kulk 11, Fleur Kuijt 8, Angela van der Pol 5, Rosalie Aandewiel.

Coach Axel Gouw vond de taakuitvoer beter dan vorige week: “Ik denk dat de stijgende lijn weer is ingezet. Vierde kwart was slecht dan zie de taken niet meer goed uitgevoerd worden. We gingen ook minder hard werken. Dan geef je de kans aan Jolly Jumpers om nog een beetje terug te komen.”

Zaterdag 16 maart staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Startportaal Binnenland is dan de tegenstander in sporthal De Driesprong. Begin van de wedstrijd is 20.00 uur.

Bron: Grasshoppers. Foto: Wim Kulk.