Succesvolle start schooltuinseizoen in Katwijkse Duinvallei

Op woensdag 22 februari vond de eerste schooltuinles van dit jaar plaats bij het initiatief ‘Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes’ in de Katwijkse Duinvallei.

Meer dan 20 schooltuinen namen deel aan de les, waarbij kinderen en (groot)ouders hard aan het werk gingen om de grond klaar te maken voor het vierde schooltuinseizoen. Gerard Bols, de initiatiefnemer, is verheugd over de opkomst van ouders en belangstellenden die meehelpen op de tuinen.

Naast het tuinieren leren de kinderen ook over duurzaamheid en respect voor de natuur. Het gebied is ook een prachtige locatie om te wandelen en te genieten van de vele andere groene initiatieven in de omgeving.

‘Schooltuin plus’

Bol: ‘Zo noem ik het want ik vertel ze over dit historische tuindersgebied, leer ze wat een composthoop is, maak duurzaamheid concreet door de plastic oogsttas te vervangen, oogst voor een stukje te delen met ‘De Voorraadkast’ van Co en Ton Viele voor mensen die het harder nodig hebben en leer ze op de tuin ook samen te werken en alles met respect voor de natuur. Samen in het groen verbonden… jong en oud(er)!’