Vanaf maandag 18 oktober voert Boskalis enkele werkzaamheden uit ter voorbereiding op de sloop van de sifonverbinding. Deze werkzaamheden vinden gedeeltelijk in twee avonden en nachten plaats. Voor deze werkzaamheden moet de (tijdelijke) N206 Tjalmaweg worden afgesloten, verkeer wordt omgeleid.

Plaatsen damwanden voor sifon
Voor de sloop van de sifon moet de aannemer damwanden plaatsen zodat ze de bouwkuip rondom de sifonverbinding dicht kunnen zetten. Door middel van bronbemaling wordt de damwandenkuip vervolgens droog getrokken waarna de sloop kan starten.

Afsluiting avond/nacht tijdelijke N206
Voor het dichtzetten van de kopse kanten van de sifon dienen acht damwandplanken ingetrild te worden. Hiervoor wordt de (tijdelijke) N206 Tjalmaweg op maandag 18 oktober vanaf 20.00 uur tot dinsdag 19 oktober 05.00 uur in beide richtingen afgesloten. ‘In deze afzetting halen we de barriers met panelen (geluidscherm) weg en zetten we de damwandstelling — die de damwanden er de volgende dag (overdag) intrilt – achter het geluidscherm. Als alles op zijn plek staat, wordt het geluidscherm weer dichtgezet zodat het verkeer vanaf dinsdagochtend 05.00 uur weer gebruik kan maken van de N206.’

De weg is ook van 20 oktober 20.00 uur tot donderdag 21 oktober 05.00 uur afgesloten.

Comments

comments

DELEN