Donderdag 7 oktober sprak de raadscommissie met wethouder Van Starkenburg over het plan om afval op een andere manier in te zamelen. Tijdens deze avond werd gesproken over het implementatie- en communicatieplan.

De wethouder: “in het plan staat hoe we het Afval Anders Inzamelen gaan uitvoeren, welke investeringen er gedaan moeten worden en welk tijdpad er is. Ook heeft de gemeenteraad gevraagd om een communicatieplan en dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Als mensen niet begrijpen waarom we dit doen, krijg je weerstand. Dat verhaal brengen is dus van enorm belang.”

“Met dit plan kom je echt bij mensen achter de voordeur. Natuurlijk doet dat iets met mensen, zeker als er een bak aan huis komt. Daar is natuurlijk onrust over.” Op sociale media is deze onrust ook te merken. Inwoners maken zich zorgen om zwerfafval, hogere kosten of het plaatsen van de nieuwe bak. RTV Katwijk sprak met twee inwoners over de nieuwe plannen van de gemeente:

De komende tijd staan er nog twee raadssessies op de agenda, waarbij tijdens een sessie de raad haar oordeel uitspreekt en waarin ook het debat zal plaatsvinden. Van Starkenburg: “daarna kunnen we aan de slag met de bakken bestellen die nodig zijn, met het aanpassen de systemen en ook het wagenpark moet aangepast worden. Dan gaat het echte werk beginnen, zodat we op tijd kunnen starten.”

Comments

comments

DELEN