Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, wordt de tijdelijke verlegging van de Tjalmaweg/N206 op zondag 1 augustus in gebruik genomen. Wegenbouwer Boskalis start daarna met de aanleg van de verdiepte ligging van de Tjalmaweg. De komende weken wordt nog gewerkt aan de afbouw van de tijdelijke weg.

Om de overlast voor de vlakbij wonende Valkenburgers te verminderen wordt de snelheid op de tijdelijke weg verlaagd van 80 naar 50 km/u. Ook komen er tijdelijke geluidschermen met een fotoprint aan de dorpszijde.

Het kruispunt Tjalmaweg/Voorschoterweg blijft tot na de zomer van 2022 open voor al het verkeer. In de tijdelijke situatie heeft verkeer vanuit Leiden naar Valkenburg/’t Duyfrak ook de mogelijkheid om vanaf de tijdelijke Tjalmaweg rechtsaf te slaan naar de nieuwe rotonde Voorschoterweg/Torenvlietslaan. Verkeer uit Valkenburg/’t Duyfrak naar Katwijk kan in de tijdelijke situatie ook via de rotonde rechtsaf de tijdelijke Tjalmaweg op rijden richting Katwijk. De bushaltes blijven bereikbaar via de tijdelijke voetgangersbrug (met trappen en een fietsgoot).

Tegen de vergunningen voor de tijdelijke N206 loopt nog een beroepszaak bij de Raad van State. Het is op dit moment niet bekend wanneer de Raad een uitspraak doet. De voorlopige voorziening is door de Raad van State afgewezen waardoor de vergunning is ingegaan op de dag na die uitspraak. Dat betekent dat de werkzaamheden en ook de ingebruikname van de tijdelijke verlegging kunnen doorgaan aldus bouwer Boskalis.

Comments

comments

DELEN