De Toeristenmarkt in het Katwijkse centrumgebied is dit jaar niet meer ’s avonds. De markt sluit om 18.00 uur; drie uur eerder dan de afgelopen jaren.

Dit jaar wordt de toeristenmarkt van 28 juni tot en met 30 augustus elke dinsdag gehouden van 10.00 tot 18.00 uur in het centrum van Katwijk. De officiële opening van de toeristenmarkt vindt plaats op dinsdag 28 juni om 16.30 uur op het Andreasplein.

Op de toeristenmarkt staat een groot aantal marktkramen waar men terecht kan voor diverse (streek)producten. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties, optredens en workshops voor jong en oud. Elke week heeft de markt een ander thema. De themakramen zijn te vinden op het Andreasplein.

Dinsdag 28 juni: Opening en Creamarkt
Op de Creamarkt op 28 juni kan men terecht voor unieke handgemaakte spullen van creatieve makers en ondernemers. ‘Kom kijken naar verschillende demonstraties of steek zelf de handen uit de mouwen bij een van de creatieve workshops.’

De toeristenmarkt wordt om 16.30 uur officieel geopend door de ‘piratenkoningin’ op het Andreasplein. Muziekvereniging UNI zorgt voor muzikale ondersteuning in thema van Pirates of the Caribbean. ‘Laat uw (klein)kind meedoen met de piratenkleurwedstrijd. De kleurplaat kunt u ophalen en (voor 28 juni) ingekleurd inleveren bij The Read Shop Katwijk, Noordzeepassage 105 of op 28 juni bij de kraam van The Read Shop op het Andreasplein. Er zijn diverse piraten aanwezig en als uw kind zelf ook als piraat verkleed komt, maakt hij of zij kans op een leuke verrassing.’