Het traditionele jaarlijkse verenigingsconcert vond plaats op zaterdagmiddag 16 december en stond dit keer in het teken van het kerstfeest. De vier orkesten van UNI en de blokfluitklas verrasten het publiek in de Open Hof Cultureel met een rijke overvloed aan bekende kerstmelodieën in nieuwe arrangementen.

Voor UNI was dit het 123e verenigingsconcert stelde voorzitter Henk Sierat vast in zijn welkomstwoord, waarin hij de orkesten introduceerde: het blokfluitorkestje o.l.v. Aletta Barnhoorn, het G-orkest o.l.v. Alida van Duijvenvoorde, het Leerlingenorkest en het Klein Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dick Hesselink en na de pauze het Groot Harmonie Orkest o.l.v. Dominic Sierat, die dit GHO al sinds 2014 met succes en muzikaal plezier dirigeert.

Het concert werd geopend met het optreden van het G-orkest. Dit hartverwarmende orkestje met dol- enthousiaste muzikanten met een beperking en hun begeleiders, wist het publiek in de volle Open Hof, zoals met dit orkest inmiddels gewoonte is, weer tot meezingen van hun kerstrepertoire en een enthou-siast applaus te bewegen.

Toen de blokfluitleerlingetjes zich opstelden ging er een zucht van vertedering door de zaal bij het zien van deze kleinste muzikantjes van UNI. Ook zij brachten het publiek met hun blokfluitjes in vervoering. Daarna traden het Leerlingen Orkest en het Klein Harmonie Orkest op met bekende kerstliedjes en pot-porieën, soms meegezongen door het publiek. Volop in de kerststemming begon daarna de pauze met een gratis drankje.

Na de pauze trad het Groot Harmonie Orkest op met de kerstcomposities: Christmas Harald, Christmas on Broadway, Scenes from the Nutcracker, Christmas Surprise, Christmas Carillon, Fairytale of NY en tenslotte Crazy for Christmas. Met deze muzikaal perfect uitgevoerde kerstmelodieën bewees dit Groot Harmonie Orkest, dat UNI beschikt over één van de beste harmonieorkesten in de regio.

Ladyspeaker Debby Minnee, praatte tussendoor de muziekstukken weer voortreffelijk en op luchtige wijze aan elkaar en wees tenslotte nog op de zin van het kerstfeest en de hoop op vrede, waarmee zij de muziek van dit kerstconcert nog eens extra zinvol onderstreepte.

In zijn dankwoord bedankte de voorzitter de dirigenten, ladyspeaker Debby Minnee, de vele UNI-leden voor hun inzet achter de schermen, fotograaf Henk van Gijzen en de medewerkers van Open Hof Cultureel voor hun hartelijke gastvrijheid, warme catering met spontane zang van koster Kees van Duijn en de ple-zierige samenwerking.

Tenslotte volgde nog een toegift met Jingle Bells, waarbij alle leerlingen de zaal binnenkwamen en het refrein meespeelden. Met een staande ovatie en veel complimenten uit het publiek bracht UNI zo op geslaagde wijze Katwijk in Kerstsfeer. Voor de UNI-leden was er na afloop nog een gezellige Afterparty met een heerlijk buffet.

Bron: UNI Katwijk.