Er zijn vergevorderde plannen voor een ijsbaan op het Andreasplein komende winter. Van 9 december tot en met 7 januari wordt het Andreasplein in kerstsferen gehuld met kerststalletjes, horeca, een enorme kerstboom en Katwijk On Ice, een overdekte schaatsbaan van 400 vierkante meter. ‘Er moet nog heel veel werk verricht worden om deze unieke ijsbaan mogelijk te maken. De organisatie is daarom op zoek naar vrijwilligers en sponsors,’ schrijft de organisatie in een persbericht.

Kika
Een aantal Katwijkse ondernemers namen deze zomer het voortouw voor Katwijk On Ice. Het doel was een maand lang een ijsbaan exploiteren in Katwijk waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen waarvan de belangrijkste Kika is.

Een groot aantal partijen sloeg de handen ineen om dit initiatief waar te maken. De Oranje Vereniging Katwijk aan Zee, stichting Bruisende Events en het Noordzee Zomerfestival besloten het initiatief van de Kippenloop te ondersteunen. Gezamenlijk richtten zij de stichting Katwijk on Ice op. Daarnaast werd het initiatief direct omarmd door de winkeliersvereniging Zeezijde.

‘Glice’
Er komt op het Andreasplein een overdekte ijsbaan van kunststof met een oppervlak van 400 vierkante meter. Deze nieuwe Zwitserse technologie met de naam Glice heeft de eigenschappen van echt ijs maar is het niet. De ijsbaan is volkomen klimaatneutraal en is recyclebaar.

Voor iedereen
De toegang tot de Katwijk On Ice is gratis, voor het schaatsen geldt een entreeprijs. In de tent van 25 x 35 meter is, naast de ijsbaan, plaats voor horeca en schaatsverhuur. Ook

kunnen bezoekers met een warm- of koud drankje en hapje genieten van winter wonderland in Katwijk.

Katwijk On Ice zal open staan voor iedereen die een rondje wil schaatsten. Daarnaast zullen scholen en bedrijven er gebruik van maken. Denk aan thema-avonden en middagen of een paar uur curling met bedrijf of vrienden groep. De opbrengst uit al die activiteiten gaat naar goede doelen. Waarvan Kika de grootste is.

Andreasplein
Op het plein komt weer de enorme Kerstboom van de Oranje Verenging; De Amaliaboom van 15 meter hoog. De ijsbaan met zijn horeca komt in een festival tent van 25 x35 meter. De vloer van de tent zorgt er ook voor dat de ijsbaan vlak komt te liggen. Om en naast de tent komen kerstbomen en kraampjes. De ijstent wordt aangekleed als skihut en sfeervol verlicht.

Sponsors en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@katwijk0nice.nl.

Luister hier naar het interview met de heer Marco den Engelsman, van Katwijk On Ice, in Katwijk NU op donderdag 27 oktober.