Donderdag 15 september wordt er in de grote zaal van de Voorhof in Rijnsburg weer een video vertoond door de Verhalenvangers. Onderwerp is deze keer Bakkerij van Tilburg. De inloop is vanaf half tien en de voorstelling begint om tien uur.

Misschien herinnert u zich nog dat je als kind een broodje ging halen bij de bakkerswinkel. Als je binnenliep kwamen dan alle geuren samen je neus binnen: Brood, koek, gebak. Eenmaal weer thuisgekomen, een sneetje nog warm witbrood, waarop de margarine of misschien wel boter smelt met suiker er over. Bestaan ze nog: die geuren, die smaken?

Jawel, maar je moet dan wel een echte warme bakker weten te vinden, waarbij bakkerij en de winkel nauw met elkaar verbonden zijn. Er is er een die al 75 jaar bestaat: Bakkerij van Tilburg. Kort na de oorlog nam Leen van Tilburg de bakkerij aan de Voorhouterweg over van Verboom. Zijn zoons zetten de zaak voort en tegenwoordig zwaait de derde generatie de scepter. Over de geschiedenis van deze bakkerij is door de Verhalenmakers een video gemaakt.

Vorig artikelMassale bomenkap langs de Zeeweg
Volgend artikelWie weet meer over het werkkamp bij Nijverdal?