Het is misschien mogelijk om verkeersmaatregelen bij de Biltlaan-Noord niet eind 2023, maar halverwege 2023 te realiseren. Dat zei wethouder Gerard Mostert tijdens een debat over verkeersveiligheid.

Tijdelijke verkeersmaatregelen om de fietsoversteek veiliger te maken, zoals het CDA en de PvdA willen, komen er niet.

Onlangs zijn er veel gezinswoningen in Rijnsoever-Noord opgeleverd. Nu de scholen weer zijn begonnen, blijkt dat de oversteek voor de fietsende schooljeugd ter hoogte van de Van der Waalsstraat richting Schorpioen ronduit onoverzichtelijk is. Het CDA en de Fietsersbond willen snel maatregelen, voordat er ongelukken gebeuren.

De gemeente liet eerder weten dat maatregelen mogelijk zijn, maar pas eind 2023. Te laat, volgens CDA en PvdA. Die willen sneller actie, en anders in ieder geval tijdelijke maatregelen. De partijen weten de Fietsersbond aan hun zijde.

Wethouder Gerard Mostert liet tijdens de vergadering weten dat, met een hele grote slag om de arm, het misschien mogelijk is de definitieve maatregelen halverwege 2023 te kunnen uitvoeren, in plaats van einde 2023. ‘Er moet wat gebeuren, en dat willen we ook. Probleem is echter dat de uitvoering van die plannen effect hebben op het bouwverkeer, verleggen van kabels en leidingen. Allemaal technische dingen, maar het is eigenlijk onmogelijk om in 2022 nog maatregelen te nemen.’

Ook tijdelijke maatregelen zijn volgens de wethouder niet aan de orde. Deskundigen ontraden tijdelijke maatregelen sterk. ‘Het wordt er niet veiliger door.’