Op zondag 14 januari is het onrustig geweest bij de Sandtlaanbrug op de grens van Katwijk aan den Rijn en Rijnsburg. Een grote groep jongeren had zich daar verzameld. Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding dat er bij de brug mogelijk een vechtpartij zou plaatsvinden.

Bij aankomst van de politie vertrokken de jongeren, maar keerden even later ook weer terug. De politie, die met meerdere eenheden ter plaatse was, heeft de groep vervolgens uit elkaar gedreven om verdere escalatie te voorkomen. Mogelijk ging het om een vechtafspraak tussen de jongeren.

Herhaling voorkomen
Volgens burgemeester Cornelis Visser gaat het niet om een éénmalige actie. De groep was al enige weken actief en zochten elkaar op via social media. Zowel de gemeente en de politie zitten er bovenop en roepen de ouders op om het gesprek aan te gaan met de jongeren en hen te wijzen op de mogelijke consequenties wanneer zij weer betrokken raken bij een dergelijk incident.

Brieven
Van 42 jongeren is de identiteit genoteerd. Volgens burgemeester Cornelis Visser is de politie inmiddels op bezoek geweest bij de ouders van de ‘ergste raddraaiers’. Daarnaast heeft de politie de 18-plussers benaderd en krijgen deze ook een waarschuwingsbrief van de gemeente.
Ook de ouders van de grootste groep, bestaande uit 15-, 16- en 17-jarigen, krijgen een brief van de gemeente met daarin telefoonnummers om contact op te kunnen nemen met bijvoorbeeld jongerenwerkers, politie en gemeente.

Foto: RTV Katwijk