[Video] Katwijk On Ice geopend door schaatsende burgemeester

0

Vrijdagmiddag is de schaatsbaan op het Andreasplein in het centrum van Katwijk aan Zee geopend door de burgemeester. Vanaf nu kan iedereen een rondje schaatsen en wat lekkers halen in de tent van Katwijk On Ice.

De burgemeester maakte tijdens de opening bekend dat de gemeente 7.500 euro beschikbaar stelt om alle basisschoolkinderen in Katwijk tijdens schooltijd te kunnen laten schaatsen.

Samen met wethouder Knape bond hij daarna de ijzers onder om even een rondje te schaatsen.

De tent beslaat bijna het gehele Andreasplein. 25 bij 35 meter. Daarin ligt een synthetische ijsbaan van 400 vierkante meter. Naast het schaatsen is er volop plek voor gezelligheid bij een hapje en een drankje in kerstsfeer. Er is ook een uitgebreid programma met evenementen.

Een grote groep vrijwilligers heeft de schouders onder het evenement gezet. ‘En we hebben rond de tachtig sponsoren’, zei Marco den Engelsman van de organisatie eerder. ‘We zijn eigenlijk gewoon een heel groot bedrijf met honderd medewerkers aan het neerzetten. Dat is echt veel. Het enthousiasme is echt hartverwarmend. Iedereen doet het voor KiKa. De meeste vrijwilligers hebben ervaring in andere organisaties. Het is heel wat anders dan een Zomerfestival. Nu komen er mensen uit allerlei geledingen. Het smelt allemaal samen tot één grote nieuwe club.’

De entree, inclusief 2 uur schaatshuur, bedraagt 5 euro. Al is de aanpak bedrijfsmatig, er zijn geen winstoogmerken. Alle opbrengsten gaan naar Kika. Meer informatie staat op www.katwijkonice.nl.