Maandagmorgen is de Katwijkse Duurzaamheidsweek gestart. In het Natuurcentrum aan de Boulevard trapte collectief Bewust aan de Kust de week af onder toeziend oog van deelnemers, diverse raadsleden en wethouders Sonny Spek en Jacco Knape.

De twee wethouders kregen van de diverse deelnemende organisaties een aandenken overhandigd. Elke dag in de duurzaamheidsweek heeft een ander thema. Zo gingen de wethouders op pad met een aantal boeken, led-lampen en een fietsbel.

Deze week laten de duurzame koplopers en actieve organisaties op dit gebied, zien wat ze zoal doen om Katwijk een stukje mooier te maken.

‘Veroorzaker’ van de Duurzaamheidsweek, Peter van Duijvenboden, benadrukt dat duurzaamheid niet iets is voor een kleine groep. Iedereen kan doen aan duurzaamheid.

Het hoogtepunt van de Duurzaamheidsweek ligt op zaterdag. Dan is het thema gezonde voeding en bewust leven met natuur en milieu. Zo worden bij het Natuurcentrum onder meer biologische bloembollen uitgedeeld, kan men de Limes Bubble Barrier bekijken, en zijn er in geheel de gemeente diverse activiteiten te doen.

Doordeweeks zijn er ook tal van activiteiten in het kader van de week. Het is voor geïnteresseerden raadzaam om zich even aan te melden. Dat kan via de website van de Katwijkse Duurzaamheidsweek; www.degroeneuitdaging.nl/katwijkseduurzaamheidsweek.