Wethouder Gerard Mostert heeft vanmorgen de Oranje Nassauschool bezocht voor de ‘Onze scholen zijn weer begonnen’-campagne in de themamaand van de Veilige Schoolomgeving. ‘Vertel aan iedereen dat de scholen weer zijn begonnen!’, sprak de wethouder de kinderen toe.

Rond kwart over acht bracht de wethouder een bezoek aan de Oranje Nassauschool in Rijnsburg om samen met de kinderen extra aandacht voor verkeersveiligheid te vragen.

Nieuw dit jaar is dat de kinderen het nieuwe schooljaar ‘inblazen’ met bellenblaas.

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dat betekent dat kinderen en jongeren weer in grote getalen de weg op gaan en deelnemen aan het verkeer.

De drukte in de spits neemt toe met veel onervaren fietsers. Daarom voeren de gemeente Katwijk, de regio Holland Rijnland, Het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

De campagne is in 1988 gestart om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren die weer naar school gaan. Uit cijfers blijkt namelijk, dat er juist in de periode na de zomervakantie relatief veel jongeren slachtoffer worden van een verkeersongeval.