Iedereen in Katwijk moet mee kunnen doen. Daarom biedt gemeente Katwijk samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een collectieve zorgverzekering aan met een korting op de premie. Ook zijn de kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie of de tandarts grotendeels verzekerd. De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Er zijn 3 pakketten.

Inwoners komen in aanmerking voor de gemeentepolis als het inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm én inwoners niet teveel eigen vermogen hebben. De zorgverzekering is er dus ook voor werkenden. ‘Op www.gezondverzekerd.nl ziet u in een paar stappen of u in aanmerking komt voor deze zorgverzekering. Hier kunt u ook eenvoudig het pakket samenstellen dat bij u past én dit met u huidige verzekering vergelijken. Ook kunt u op deze website de verzekering direct afsluiten.’

Premies op een rij
– Basisverzekering + AV-gemeente Basis (€ 123,36): De AV-Gemeente Basis kost hetzelfde als de basisverzekering en vergoedt daarnaast ziektekosten, zoals 9 behandelingen fysiotherapie, tandheelkunde tot maximaal €150,00 en 50% van de kosten van preventieve cursussen.
– Basisverzekering + AV-Gemeente Standaard (€ 141,89): De AV-Gemeente Standaard vergoedt de meest gebruikelijke ziektekosten. Zoals 20 behandelingen fysiotherapie, tandheelkunde tot maximaal €230,00 en de eigen bijdrage van de Wmo/Wlz.
– Basisverzekering + AV-Gemeente Top (€ 162,09): De AV-Gemeente Top is de aanvullende verzekering met uitgebreidere dekking dan de Standaard AV. Vergoedingen zijn onder andere 30 behandelingen fysiotherapie, tandheelkunde tot maximaal €500,00, volledige sanering tot €1500,00 en de eigen bijdrage van de Wmo/Wlz.

Overstappen?
Ga naar www.gezondverzekerd.nl/katwijk. ‘Heeft u nog vragen of vindt u het moeilijk om zelf de overstap te regelen? Dan kunt u ook langskomen op een van de spreekuren.’ Vanwege corona is het verplicht om een afspraak te maken voor het spreekuur. Bel hiervoor met (071) 406 50 00. Een afspraak duurt ongeveer 15 minuten. De spreekuren vinden plaats op:

Maandag 6 december tussen 13:00 tot 16:00 uur in het gemeentehuis van Katwijk (Kon.Julianalaan 3).
Woensdag 8 december tussen 10:00 tot 13:00 uur in de Bibliotheek Katwijk (Hoorneslaan 297).

Comments

comments

DELEN