Ingezonden: VVD.

Afgelopen week bezochten VVD-fractievoorzitter Lennart van der Plas, raadslid Annette Brul-Van Egmond en steunfractielid Sandra van Duijn het buurtcentrum De Schelp in Katwijk Noord, een van de locaties van het Welzijnskwartier. Na een hartelijke ontvangst en rondleiding door de sociaal werkers Arnout, Raymond en Joost, kwam onder het genot van een kopje koffie een serieus, maar ontspannen gesprek op gang.

De Schelp, belangrijk voor bewoners van de Hoornes, maakt binnenkort plaats voor nieuwbouw en verplaatst daarom tijdelijk naar de wijk Cleijn Duin. In het buurtcentrum worden onder meer kookavonden en kinderactiviteiten georganiseerd en krijgen statushouders taalcursussen.

Dat het centrum ook een inloophuis is, blijkt als vrijwilligster Naima binnen komt wandelen en zich voorstelt. Zij vluchtte ooit uit Somalië en doet al vijftien jaar vrijwilligerswerk voor het Welzijnskwartier. Samen met veel andere vrijwilligers zet zij zich in voor haar medebewoners in de Hoornes.

De aanwezige sociaal werkers halen veel voldoening uit hun werk, maar merken ook dat de werkdruk, onder meer door administratie, soms hoog is. Des te belangrijker is de betrokkenheid van vrijwillige krachten en stagiairs die het team ondersteunen. We kijken terug op een geslaagd bezoek!