Ingezonden: VVD

Enige tijd geleden presenteerde de provincie Zuid-Holland de voorlopige plannen voor de nieuwe busbaan, die aangelegd wordt in verband met de verbetering van het openbaar vervoer in Katwijk. In dit plan werd voorgesteld om de tunnel tussen het Tranendal en de Zanderij te sluiten voor autoverkeer. De VVD vond én vindt dit een slecht idee.

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de omwonenden het tunneltje graag open wil houden voor autoverkeer. Dit moeten we serieus nemen. Bovendien is de wijkraad Katwijk aan den Rijn ook geen voorstander van sluiting van deze tunnel. Een aanpassing van de weg, waarbij de auto te gast is, wordt als afdoende beschouwd. Veel omwonenden maken namelijk gebruik van deze route en het ontlast uiteraard de erg drukke doorgaande routes Molentuinweg en Zeeweg voor lokaal verkeer.

De provincie heeft naar aanleiding van de eerdere discussies onderzoek gedaan naar drie scenario’s. In het eerste scenario zal de tunnel geheel gesloten worden voor autoverkeer, in het twee scenario komt er eenrichtingsverkeer en in het laatste scenario zal de situatie gehandhaafd blijven, met enige aanpassingen in het tunneltje om deze veiliger te maken. Hoewel de provincie uiteindelijk de knoop doorhakt en een voorkeur heeft voor scenario 1, kan de gemeenteraad een duidelijk signaal geven voor behoud van de tunnel voor autoverkeer.

We zullen daarom in de gemeenteraad blijven pleiten voor handhaving van de goede verbinding tussen de Zanderij en het binnendorp en dus behoud van het tunneltje, en hopen op ruime steun van andere partijen!

Comments

comments

DELEN