Stichting Gezond Natuur Wandelen houdt mensen op een gezellige manier in beweging. Een uurtje uitwaaien in de buurt, samen met mensen uit de buurt. ‘Het is leuk om indrukken te kunnen delen.’

Wandelen in een natuurlijke omgeving geeft plezier. Daarom willen Welzijnskwartier, De Groene Motor en de stichting Gezond Natuur Wandelen ook in Katwijk de gratis wekelijkse natuurwandelingen gaan opzetten vanuit het PMT-gebouw in de Molenwijk. Contact tussen buurtbewoners Groen stimuleert ontmoetingen tussen buurtbewoners. Tal van organisaties, zoals het Oranje Fonds, ondersteunen daarom dit initiatief. Als ‘groene verbinder’ brengt Gezond Natuur Wandelen wijkbewoners op een eenvoudige, aantrekkelijke en vooral gezéllige manier met elkaar in contact. Wandelaars lopen een uurtje samen op, in een rustig tempo. Ze maken eens een praatje, onderweg of bij de koffie achteraf. Zo ontstaan er, heel terloops, nieuwe contacten in de buurt. Dat maakt het gemakkelijk om wat vaker af te spreken. Ook besteden we tijdens de wandelingen kort aandacht aan de natuur onderweg. Wandelbegeleiders gezocht Welzijnskwartier en De Groene Motor zoeken mensen die het leuk vinden om wandelingen te begeleiden. Dat kan bijvoorbeeld een uurtje per maand of als gewenst vaker. Vrijwilligers worden ondersteund met leuke bijeenkomsten, cursussen natuurbeleving (verzorgd door IVN), wandelbegeleiding (KWbN) en EHBO. Geïnteresseerd? Neem contact op met projectleider Leonie van der Geest van De Groene Motor via l.vandergeest@degroenemotorzh.nl of 06-13 14 25 11.

Gezond Natuur Wandelen wordt mede mogelijk gemaakt door Welzijnskwartier, Oranje Fonds, RCOAK en de Provincie Zuid-Holland.

Comments

comments

DELEN