Ingezonden: VVD

De Katwijkse VVD maant het college meer snelheid te maken rond de proef met elektrisch laden vanuit huis. Ruim een halfjaar geleden werd een motie van de partij om een pilot te starten met het zogeheten thuisladen unaniem aangenomen.

De liberalen constateren dat steeds meer parkeerplaatsen voor conventionele auto’s verdwijnen en in plaats daarvan meer en meer parkeerplaatsen verschijnen waar alleen met een elektrische auto mag worden geparkeerd, en dan ook nog eens alleen wanneer deze tegelijkertijd wordt opgeladen.

Daarnaast wijst de VVD erop dat de parkeerproblematiek de komende jaren nog flink groter dreigt te worden door de plannen van het college om parkeerregulering fors uit te breiden. Dit zorgt ervoor dat er relatief minder parkeerplaatsen per (nieuwe) woning beschikbaar komen. Inwoners van de gemeente kunnen zich hier in een referendum op 6 juni tegen uitspreken.

Terwijl in diverse gemeenten al geslaagde pilots zijn afgerond, moet Katwijk nog beginnen met de proef. Middels politieke vragen probeert de VVD het tempo om te schroeven, zodat er niet nog meer plaatsen voor alleen elektrische auto’s komen, maar in plaats daarvan vaker vanuit huis kan worden geladen.

Lees hier de vragen van de VVD