Stortbuien, Apenrotsen, Trail Angels, foute grappen en een zwerm muggen. Maar ook windstoten, enorme trek, vreemde obstakels, zingeving en vriendschap. De Katwijkse wandelaar Fred van der Meij komt het allemaal tegen op zijn reis door Amerika. Al wandelend loopt hij van de Noordelijke Mexicaanse grens naar de Zuidelijke grens van Canada.

Geheel op eigen kracht en met eigen middelen zet de Katwijker de komende weken zijn laatste stappen door Okanogan-Wenatchee National Forest in de staat Washington. Dat is een laatste stuk van de Pacific Crest Trail (PCT). Een pittig langeafstandspad aan de westelijke kant van de Verenigde Staten van maar liefst 2.662 miles (ca. 4.284 km). Ter vergelijk: het bekende Nederlandse Pieterpad is zo’n 500 km lang.

De PCT brengt de lopers over besneeuwde bergtoppen, langs torenhoge rotsformaties, soms woeste riviertjes en dwars door uitgestorven of afgebrande en weer fris opbloeiende bosgebieden. Elke stap biedt een adembenemend uitzicht. Een pracht voor de netvliezen, natuurlijke doping voor de ziel en een lang in vervulling gaande droom voor the Energizer.

Freddy the Little Energizer is de Trailnaam waarmee de Katwijker wereldwijd bekend staat. Een toepasselijke naam én zoals hikergebruik het voorschrijft: gekregen door zijn medewandelaars, omdat hij altijd opgewekt is en zelfs na vele kilometers (miles) ploeteren energie en trek heeft voor tien.

De wandeltocht begon half maart in het grensplaatsje Campo te California in gezelschap van Rescuer (Michael uit Groot-Brittannië). In Lancaster zwaaide zijn altijd in korte broek maatje Duracell (Dimitri uit België) af. In Oregon verlieten Waldo, EasyRider en Fred’s zijn haren het bergpad. Na ongeveer 2.100 miles in de benen begonnen Freddy en WrongWay (Peter uit Duitsland) een zeer inspirerende 24-uurs Challenge en bij Grizzly Peak schakelde het duo een traumahelikopter in voor een mede-wandelaar die zijn enkel brak.

Freddy Energizer wandelt momenteel in Cascade Range rondom Frisco Mountain. Zodra zijn telefoon weer gerepareerd is, neemt hij de kijkers en fans graag online mee op expeditie. Hij laat je op natuurlijke wijze kennis maken met de elementen en mensen die hij onderweg tegenkomt, zoals de Trail Angels. De Angels zijn uitzonderlijke mensen die de wandelaars van het PCT-pad een zeer warm hart toedragen. Die magie is voelbaar als beeldschermvolger via YouTube.

Hoe loopt dit avontuur af? Check het YouTube-kanaal en cheer Freddy Energizer aan tijdens zijn laatste miles met een like.

Vorig artikelOngekende drukte en opbrengst Fancy Fair De Wilbert 2022
Volgend artikelFietstunnel Leiden-West geopend