Zaterdag 21 januari was Wethouder Sonny Spek (DURF) – Samenleving, Energie, Cultuur, Sport en Bestuursstijl – van de gemeente Katwijk op uitnodiging van het bestuur van Stichting Nationaal Smalspoor naar museum Stoomtrein Katwijk Leiden gekomen.

Na een rondleiding door het museum werden onder het genot van een kop koffie en appeltaart vragen gesteld over enkele actuele zaken waar de gemeente Katwijk bij betrokken is. Tijdens dit gesprek is ook de inzet van de 160 vrijwilligers aan bod gekomen. Speciaal voor deze bijeenkomst was een factsheet ontwikkeld om de cijfers toe te lichten. Mooi om te zien is dat zowel het aantal dames als jongere medewerkers de afgelopen periode sterk is gestegen.

In de werkplaats is door enthousiaste vrijwilligers uitleg gegeven bij de diverse restauratieprojecten. Drie stoomlocomotieven bevinden zich in het laatste stadium van de restauraties. Twee stoomlocomotieven worden volgens planning nog in 2023 opgeleverd. De derde locomotief is naar verwachting in 2024 weer rijvaardig.

Tenslotte is nog een rit gemaakt langs het gehele Valkenburgse Meer en over de nieuwe brug. De Wethouder toonde zich tijdens dit bezoek zeer betrokken en sprak zijn waardering uit wat hier allemaal is bereikt.