Dankzij het project Nazorg van Platform Kocon wordt nagenoeg iedere Katwijker die in de gevangenis is beland bezocht. Jarenlang is dit met enorme inzet door Kees Harteveld en Marijke van der Plas gedaan.

Inmiddels is hun taak als trajectbegeleider overgenomen door Angela van Duijvenbode en Ramon Lloret. Zij bezoeken de gedetineerden en begeleiden hen bij de terugkomst in Katwijk. Het project heeft ervoor gezorgd dat heel veel gedetineerden na hun vrijlating niet terugvielen in de criminaliteit.

Met een gemiddeld terugvalpercentage tussen de 14% in de periode 2013 t/m 2019 en 20% tijdens de Coronajaren zit Katwijk ver onder het landelijk gemiddelde. Het project is in 2011 mede opgezet door Albert van der Plas, voormalig directeur van de PI Zoetermeer.

Het afgelopen jaar heeft hij als interim-voorzitter het project verder vormgegeven. In Teun van der Plas, plaatsvervangend vestigingsdirecteur van de PI Alphen aan de Rijn heeft hij een waardig opvolger gevonden.

Bron: Kocon
Foto: Albert van der Plas (rechts) draagt het voorzitterschap van het project Nazorg van platform Kocon over aan Teun van der Plas.