Het CDA heeft zorgen over de verkeersveiligheid op de Biltlaan-Noord tussen de rotonde De Krom en de oversteek Pollux/Van der Waalstraat. Straks gaan daar – als de scholen weer starten – honderden kinderen per dag oversteken om naar school te gaan.

Afgelopen maand is deelplan Glinstering in Park Rijnsoever Noord geopend. 87 woningen met onder meer 150 kinderen. Die kinderen moeten straks de Biltlaan oversteken om naar school te gaan. Het CDA wil dat de weg veiliger wordt, ‘De Biltlaan is echt een drukke weg. Bussen, doorgaand verkeer verder de regio in, verkeer naar en van ESA Estec en de Space expo leveren, zeker in de spits, een onoverzichtelijk beeld en een onveilig gevoel. Bovendien wordt er vaak veel te hard gereden.’

De Biltlaan staat nog niet op de lijst van de gemeente om aan te pakken. In 2021 is de oversteek namelijk al opnieuw ingericht met een middeneiland. Volgens het CDA is de snelheid echter niet afgenomen.

Het CDA wil weten van het college wat de gemeente nu aan de verkeersveiligheid gaat doen. De vragen van de partij worden binnen zes weken beantwoord.

VIACDA