The Crucifixion gecomponeerd door John Stainer is een uniek passieconcert. Het wordt op 22 en 24 maart a.s. gezamenlijk uitgevoerd door twee koren: het Rijnstreekkoor uit Katwijk en het Driebankoor uit Venhuizen, beiden o.l.v. dirigent Jan Verhoef. Zij zingen The Crucifixion in de Immanuelkerk in Rijnsburg (22 maart) en in de Lukaskerk in Venhuizen (24 maart). Het concert wordt compleet met een aantal liederen passend in de 40-dagentijd.

Emotie, smart en hoop
De uitvoering van The Crucifixion is geïnspireerd door het lijden en sterven van Jezus Christus en begint op het moment dat de hoofdpersoon met zijn gevolg bij de Bijbelse hof van Gethsemane aankomt. Er volgt een slapeloze nacht, verraad en arrestatie. De gebeurtenissen worden in ontroerende, maar ook felle gezongen teksten en liederen met passie ten gehore gebracht door koor, solisten en musici. Laat u zich door deze roerige tijd van emotie, smart maar ook hoop meevoeren.

Musici en solisten
De beide koren laten zich begeleiden door gepassioneerde musici en solisten. De solopartijen en The Crucifixion worden gezonden door tenor Jacob Schenk en bas/bariton Jaap Kramer. Het orgel wordt bespeeld door Aarnoud de Groen en de vleugel door Jan Lenselink. Koor, solisten en musici staan, samen met dirigent Jan Verhoef, borg voor een bijzonder concert.

Twee concerten
Het concert in Rijnsburg wordt gehouden op vrijdag 22 maart a.s. Aanvang 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang bedraagt 15 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor, bij de ingang en telefonisch of per mail via Nel Kraaijenoord: 0630167744 of nel.kraaijenoord@gmail.com. Het concert In Venhuizen is op zondag 24 maart in de Lucaskerk. Dit concert begint om 15.00 uur.

Bron en foto: Rijnstreekkoor

Jan Lenselink, Arnoud de Groen, Jacob Schenk en Jaap Kramer zijn de musici en solisten bij The Crucifixion.