Sportiff Grasshoppers heeft woensdag dankzij een overwinning in en tegen Den Helder de finale van de nationale beker, ook wel bekend als de Carla de Liefde trofee, weten te behalen. Tegenstander in de finale op 23 maart in Almere, is Topkip Lions dat in de andere halve finale Startportaal Binnenland wist te verslaan.

Aanvankelijk pakt de thuisclub een kleine voorsprong maar Sportiff Grasshoppers herstelt zich en neemt de leiding over aan het einde van de 1e periode (15-20). Het rommelige 2e kwart gaat vervolgens naar de thuisclub die de ploeg van Gouw en Versluijs door een driepunter van Angela van de Pol met 1 punt voorsprong de eerste helft ziet afsluiten. Ruststand 30-31.

Na de rust heeft Sportiff Grasshoppers zowel aanvallend als verdedigend de zaken wat beter op orde en kan het de voorsprong langzaam maar zeker verder vergroten. Via o.a. 10 punten van Lotte van Kruistum is het 39-54 aan het eind van de derde periode. In het laatste kwart loopt het verschil steeds verder op en kan Sportiff Grasshoppers uiteindelijk de alsnog ruime zege veilig stellen. Eindstand 47-71.

Periodes: 15-20; 15-11; 9-23; 8-17.

Scores: Lotte van Kruistum 26 (9 reb.), Karin Kuijt 15, Liselot Kulk 7, Ilse Kuijt 5 (7 assists), Fleur Kuijt 4, Angela van de Pol 4, Alissa van der Plas 4 (8 reb.), Mia Hordijk 4, Rosalie Aandewiel 2.

Coach Axel Gouw vond het pittige pot: “We komen wat in foutenlast in de eerste helft en daar weten we mentaal redelijk mee om te gaan. De speelsters van de bank vervulden heel goed hun rol daarin. Mooi om te zien. Mia Hordijk toonde daarbij ook weer haar oude spel in het derde kwart.”

Zaterdag 24 februari spelen de Katwijksen weer thuis om 17.30 uur in sporthal Cleijn Duin. Tegenstander is dan Triple Threat uit Haarlem.

Bron: Sportiff Grasshoppers
Foto: Wim Kulk

Topscoorster en toprebounder Lotte van Kruistum.