Burgemeester Cornelis Visser zegt dat groepen die zich niet laten vaccineren een risico kunnen vormen. In zo’n groep kan dan nog een piekje ontstaan. Dat zegt hij in de wekelijkse update met RTV Katwijk.

‘Het gaat in Katwijk echt de goede kant op. Dat is in heel Nederland zo. Dat heeft mede met de vaccinaties te maken. Ik heb zelf inmiddels ook de uitnodiging gekregen, ik mag 10 juni en dat ga ik ook zeker doen. Ik weet dat ik daarmee een stuk veiliger ben tegen corona.’ De burgemeester heeft enkele weken zelf corona gehad en is inmiddels volledig hersteld. ‘Ik heb nog 1 prik nodig, en ik ga die zeker halen.’

De rest van het college doet dat ook, ‘maar die zijn nog niet aan de beurt. Voor zover ik weet gaan ze ‘m allemaal halen.’ Het college heeft de afgelopen tijd digitaal vergaderd. ‘We gaan hopelijk halverwege juni fysiek vergaderen.’

‘Er zijn groepen die zich niet laten vaccineren. Dat zou een risico kunnen zijn,’ zegt de burgemeester. ‘De grote lijn is echter dan bij vaccinatie dat het aantal besmettingen heel hard omlaag gaat. In een groep van niet gevaccineerde kan dan zomaar een cluster ontstaan. Dat gaat zomaar om honderd mensen, dan komt er weer een piekje.’