Vandaag, donderdag 22 februari, moeten de ondersteuningsverklaringen voor het inleidend verzoek over het referendum ‘uitbreiding parkeerregulering worden ingeleverd. Het minimale aantal van 300 is ruimschoots bereikt: 1413 handtekeningen zijn verzameld.

In een reactie laat initiatiefneemster Marjan Homan-Haasnoot weten: ‘….eerlijk gezegd, wist ik dat het zo groot was in de samenleving. Ik ben gewoon super trots op onze inwoners dat ze in zo’n korte tijd zoveel ondersteuningsverklaringen voor elkaar gekregen hebben. Iedereen is gewoon in actie gekomen. Inwoners van onze gemeente benaderen mij of ik via de mail een formulier kon sturen en ik kreeg er tientallen voor terug. Winkeliers pakte het spontaan op. De keurslager Owel en Primera op het Hoornesplein brachten bij Bakkerij Haasnoot een stapel ondersteuningsverklaringen. Burgers gingen hun buren af. De thuiszorg heeft zich hiermee beziggehouden. Het is niet zomaar groot in de samenleving, het is enorm in de samenleving van Katwijk. Inwoners gooide spontaan ondersteuningsverklaringen in mijn brievenbus….’.

Het is nu afwachten wat de extern deskundige zal adviseren aan de gemeenteraad. Dit advies moet uiterlijk woensdag 28 februari worden aangeboden aan de leden van de gemeenteraad. Vervolgens neemt de gemeenteraad hierover een besluit tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 29 februari.

Bron en beeld: Marjan Homan-Haasnoot