Deze week publiceerde DSV verzorgd leven de jaarrekening 2020. Na een stormachtig 2019 is DSV in staat geweest in 2020 het schip te keren. Een belangrijke bijdrage hieraan werd geleverd door het herstelprogramma onder leiding van interim bestuurder Hennie Kenkhuis en de verkoop van Parledam door de nieuwe bestuurder Jan de Vries.

Het jaarverslag krijgt de titel mee ‘de storm voorbij’. De combinatie van een bestuurlijke en financiële crisis samen met de coronapandemie heeft de organisatie flink door elkaar geschud. Daarbij viel de veerkracht en loyaliteit van de medewerkers op. Het ziekteverzuim lag de hele periode procenten lager dan de (zorg) sector. De liefdevolle zorg waar DSV om bekend staat is al die tijd gewoon doorgegaan.

Miljoenenresultaat
Met positief jaarresultaat van 5,4 miljoen is het eigen vermogen weer op voldoende niveau. Dit resultaat kwam vooral uit de verkoop van Parledam (4,8 miljoen). Dat betekent dat DSV uit reguliere bedrijfsvoering ongeveer 0,6 miljoen overhield. Dit is bijna 2% en dit lag boven de begroting. Circa 2% resultaat is gangbaar bij zorgorganisaties. Hiermee heeft het management van DSV de organisatie weer in stabiel vaarwater gebracht.

“Begin 2021 hebben wij daarboven op de managementstructuur aangepast. Wij werken nu vanuit de gedachte van woonzorgzones. Daarbij hebben wij minder managers en meer zorgmedewerkers aangesteld. Begin dit jaar zijn nieuwe leidinggevenden gestart en is het topmanagement weer compleet. Met deze betrokken en enthousiaste groep gaan wij DSV verder ontwikkelen en uitbouwen”, aldus Jan de Vries.

Comments

comments

DELEN