Een unieke privé rondleiding in Space Expo voor groep 3 van de Farèlschool uit Katwijk maandagmorgen. De groep is nummer één van Nederland geworden in het internationale scholenproject Mission X 2021. De klas behaalde de meeste punten en eindigde
hiermee als eerste van 127 deelnemende Nederlandse groepen.

De klas won een VIP schoolreisje naar Space Expo. Directeur Barbara Hoppel: “Het is ontzettend leuk  om te horen en te zien wat de kinderen allemaal hebben geleerd op het gebied van ruimte en ruimtevaart. Dit is een mooie kennismaking met wetenschap en techniek. Er zitten zelfs wat aspirant  astronautjes in de klas.” Maandagmorgen kwamen de kinderen per bus naar de Noordwijkse ruimtevaarttentoonstelling.
Na het aantrekken van de astronautenpakken kon de rondleiding van Angelique beginnen. Eerst werd er een groepsfoto gemaakt, en daarna konden de kinderen alles vragen over ruimtevaart.
De komst van de kinderen is ook erg leuk voor Space Expo zelf. Het museum is sinds zaterdag namelijk weer geopend voor publiek. Een flinke opsteker voor de ruimtevaarttentoonstelling. ‘Wij kijken er naar uit je weer DE RUIMTE te geven.’ Een tijdslot reserveren is nog wel nodig via https://www.space-expo.nl.