In het ontwerp voor de kruising Biltlaan-Schorpioen-Van der Waalstraat is een tweezijdig fietspad ingetekend. De gemeente maakte de nieuwe ontwerpen bekend tijdens een informatiebijeenkomst afgelopen maandag in het buurtcentrum aan de Poolster.

Door Marc Wonnink

Bewoners waren bij een vorige bijeenkomst op 28 november niet blij toen de gemeente ontwerpen presenteerde waar de fietspaden uit verwijderd waren. De gemeente stelde dat er door het weghalen van de fietspaden minder verkeersconflicten gaan plaatsvinden, en het dus veiliger wordt voor fietsers. De buurt was het daar uitdrukkelijk niet mee eens.

Daarop heeft de gemeente nieuwe ontwerpen gemaakt. Niet twee, maar één tweezijdig fietspad komt terug in het nieuwe ontwerp. Daar komt ook een middeneiland bij, zodat fietsers als dat nodig is tussen de twee rijbanen even kunnen stoppen. Dit tot groot genoegen van de buurt, die waren maandagavond blij met de nieuwe ontwerpen.

Verkeersveiligheid
Nu in Park Rijnsoever steeds meer mensen komen te wonen, spelen vragen rondom verkeersveiligheid van de oversteekplaatsen bij de Biltlaan op. Om die kruispunten en oversteken te verbeteren zijn de ontwerpen gemaakt.

Maatregelen die in zowel het voorlaatste al het laatste ontwerp staan, zijn de poortconstructies. Dat moet er voor zorgen dat automobilisten met een lagere snelheid de wijk in- en uitrijden.

De planning is om voor de zomer 2023 de kruising bij de Schorpioen afgerond te hebben en die van de Pollux na de zomer.