Voor de zevende Katwijkse Sportverkiezingen, waar Katwijkse sporters en teams voor hun bijzondere prestatie worden beloond, had de jury eerder al drie jonge sporters genomineerd voor Belofte van het jaar: Floortje van Duijn (basketbal), Gisel Noort Zwaan (kickboksen) en Jitte de Klerk (tafeltennis).

De jury heeft besloten om ook Wendy van Leeuwen (kickboksen) te nomineren voor Sportbelofte van het jaar. Tijdens de Avond van de Sport op 27 januari 2023, georganiseerd door Stichting Sportpromotie Katwijk, zal Sonny Spek, wethouder met in zijn portefeuille sport, bekendmaken wie zich de Belofte van het jaar 2022 mag noemen.

De Sportverkiezingen Katwijk kennen zoals gebruikelijk vier verschillende categorieën: Sportploeg, Sportman, Sportvrouw en Belofte van het jaar. Tot 3 december konden sporters uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hun aanbevelingen voor de nominaties aandragen. Zo kunnen ook de prestaties buiten de spotlights aan het licht komen. De laatste aanbevelingen konden feitelijk nog tot 8 december worden meegenomen toen de jury de genomineerden voor de Sportbelofte van het jaar 2022 heeft gekozen en die bekend heeft laten maken.

Wendy van Leeuwen werd op 17 september van dit jaar op de Glory Rivals 2 wereldkampioen kickboksen bij de jeugd -63 kg. Dit werd de jury pas bekend na de huldiging in het gemeentehuis op 19 december. Een wereldkampioen niet nomineren kan niet natuurlijk. Daarom is besloten de 17-jarige Wendy als vierde genomineerde toe te laten.

Avond van de Sport
De winnaars van de Sportverkiezingen worden op 27 januari 2023 tijdens de Avond van de Sport bekendgemaakt. Alle sportverenigingen van de gemeente Katwijk zijn na aanmelding welkom om tijdens deze bijzondere avond in het sponsorhome van v.v. Quick Boys aanwezig te zijn. Met muziek, een hapje, een drankje en de presentatie van het duo Jaap Kloos en Krijn Schuitemaker aan de Sporttafel met de kanshebbers, belooft dit een echte Avond van de Katwijkse Sport te worden.