Klanten van Voedselbank Katwijk kregen afgelopen week een aangename verrassing in hun voedselpakket. 35 kinderen hadden samen met banketbakker Krijn Verdoes 150 appeltaarten gebakken. Deze actie was onderdeel van de PEP-week georganiseerd door 4Youth, de jongerenorganisatie van de Hervormde Gemeente Katwijk.

Afgelopen donderdagavond verzamelden 35 kinderen, twee jeugddiakenen en een aantal vrijwilligers uit de kerk zich achterin de bakkerij bij Krijn Verdoes. Na wat huishoudelijke afspraken en een opening met gebed gingen de bakker en de kinderen enthousiast aan de slag.

Omzien naar elkaar
De jeugddiakenen Rick Schuitemaker en Wim Krijgsman, waren er om alles in goede banen te leiden. Rick: “We willen kinderen op een laagdrempelige manier leren om te zien naar mensen die het minder goed hebben. Niet iedereen kan zomaar een appeltaart kopen. Misschien hebben zij wel iemand in de klas die in armoede leeft, maar weet niemand dat. Het is nodig dat daar aandacht voor is en daarom kiezen we voor de Voedselbank als goede doel.”

Geheim
De kinderen kregen een kijkje in de keuken van bakker Krijn Verdoes. Zijn echte geheim vertelde hij natuurlijk niet maar om een lekkere appeltaart te maken zijn pure grondstoffen nodig: banketbakkersroom, spijs, deeg, rozijnen en natuurlijk de appels. Aanwezige ouders en grootouders hielpen met het schillen van wel honderd kilo appels. Een gedeelte daarvan was gesponsord door Dirk van den Broek en het andere gedeelte betaalde de kerk. Coördinator Trien Schaap van de Voedselbank kwam halverwege de kinderen nog wat vertellen over het werk van de Voedselbank.

Niet de eerste keer
Ook in eerdere jaren opende Krijn Verdoes zijn deuren voor het bakken van taarten voor het goede doel: “Ik ben gelovig en vind het belangrijk om kinderen te leren naar de naaste om te kijken. Daarnaast vind ik het ook gewoon fantastisch om de kinderen wat te laten zien van ons vak en hen een leuke avond te bezorgen.”

Bron en foto: Voedselbank Katwijk