Een mediator gaat samen met een projectleider vanuit de gemeente proberen om wijkvereniging NNO en muziekvereniging UNI nader tot elkaar te laten komen en tot een gedragen voorstel te komen voor gezamenlijke huisvesting in ’t Zandgat.

De gemeente wil dat de twee partijen samen in één pand verdergaan. Wijkvereniging NNO kampt met afnemende belangstelling. Muziekvereniging UNI kampt met problemen op de huidige locatie.

De gemeente meldt aan de gemeenteraad dat het is gelukt een mediator te vinden; echter niet een mediator die de gemeente zelf voorstelde. Het college stelt dat de aangedragen mediator ‘bekend staat als zeer integere en sympathieke bemiddelaar en geen enkele betrokkenheid heeft in het dossier.’ De wijkvereniging was een andere mening bedeeld en stelde voor zelf met een mediator op de proppen te komen. Dat is gelukt.

‘De voorgestelde mediator heeft politieke binding met Katwijk en is niet gecertificeerd als mediator. Desondanks zijn we verheugd dat de wijkvereniging iemand heeft gevonden waar zij vertrouwen in hebben.’

Naast de mediator heeft de gemeente ook een projectleider aangesteld, ‘die samen met de mediator een bemiddelende rol kan vervullen in het gesprek tussen de betrokken partijen.’

Comments

comments

DELEN