Meiden voetbalteam Pieter Groen wint grootste schoolsportcompetitie van Nederland

Op vrijdag 9 juni hebben verschillende teams van Pieter Groen meegedaan aan de Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het meiden voetbalteam van Pieter Groen heeft hierbij de eerste prijs gewonnen.

Op 7 april waren de regionale voorrondes waarna drie teams van Pieter Groen door mochten naar de landelijke finales op Papendal. Een jongens voetbalteam, een meiden hockeyteam en een meiden voetbalteam. De leerlingen kwamen uit verschillende klassen maar hebben gemeen dat ze allemaal Sportklas volgen op Pieter Groen.

Eretitel
Het jongens voetbalteam werd derde en het meiden hockeyteam eindigde als vijfde van heel Nederland. Bijzonder was de eerste prijs voor het meiden voetbalteam. Dit omdat het team dit jaar voor het eerst meedeed met de voetbalcompetitie en zij eigenlijk niet eens door waren na de regionale finales. Nadat ze later hoorden dat ze toch mee mochten doen, hebben ze zich goed voorbereid en speelden ze op 9 juni fantastische wedstrijden. Met resultaat want ze veroverden daarmee de welverdiende eretitel!

Sport ervaren is belangrijk
Olympic Moves is een initiatief KVLO en NOC*NSF en inmiddels uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Er doen ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle middelbare scholen in ons land. ‘Pieter Groen vindt het belangrijk om haar leerlingen uit de Sportklassen een bijzondere sport ervaring te geven, iets anders de gewone lessen’ vertelt Tom van der Elst, docent en coördinator op Pieter Groen. ‘Daarom doen wij ieder jaar met veel plezier mee met dit landelijke initiatief.’

Bron: Pieter Groen (school)