Bewoners langs de Sandtlaan kunnen opgelucht ademhalen. Er komt een vrachtwagenverbod aan de Brouwerstraat en de Sandtlaan in Rijnsburg. Ze waren bang dat vrachtwagens niet helemaal om Rijnsburg heen gaan rijden via de A44 en N206, maar juist over de Sandtlaan.

De gemeenteraad heeft vorige week donderdag een motie aangenomen waarin de wethouder wordt opgedragen om voor september een vrachtwagenverbod in te stellen op de doorgaande weg in Rijnsburg. De wethouder is dit ook van plan, maar wilde wachten tot een volledig pakket met maatregelen voor de Brouwerstraat klaar was. In dat plan zou ook onderzocht worden welke effecten een vrachtwagenverbod heeft op de alternatieve routes – en welke maatregelen daar nodig zouden zijn. Bijvoorbeeld gelijk ook een vrachtwagenverbod op de Sandtlaan.

De gemeenteraad wil daar niet op wachten en kwam met een motie. Na debat kwam ook de Sandtlaan in de motie te staan om vrachtwagenvrij te maken. Bewoners langs de Sandtlaan hadden al brieven gestuurd, en met succes. ‘Ik maak mij zeer veel zorgen betreffende besluit Brouwerstraat; Als er een verbod komt geen vrachtauto’s in de Brouwerstraat, dan kunt u vanuit gaan dat het vrachtverkeer een uitweg gaat zoeken; De Sandtlaan!!!’ schrijft een bewoner. De raad heeft nu een verbod gevraagd aan de wethouder.

Een eerdere versie van dit artikel was gebaseerd op een verouderde motie. Het artikel is aangepast.

Comments

comments

DELEN