Roos Guijt, de drijvende kracht achter ‘Run on Insulin’ gaat dit najaar in Lissabon een halve marathon lopen om geld in te zamelen voor de Bas van de Goor Foundation, een organisatie die zich inzet om bewegen en sporten voor kinderen met diabetes type 1 te stimuleren. De, in Leiden woonachtige, Katwijkse heeft, onder de naam ‘Run on Insulin, een heus team samengesteld, die zoveel mogelijk mensen zoeken om hen te sponsoren bij deze uitdaging. Guijt is zaterdag met haar neef Koos Vooijs, en daarnaast ook teamlid, te gast bij De Liedjesloterij.

Roos Guijt heeft zelf sinds haar zesde jaar Diabetes type 1, een chronische ziekte met een forse impact op het leven van de nu 30-jarige Katwijkse. De voormalig speelster van basketbalvereniging Grasshoppers zet zich met haar eigen organisatie ‘Run on Insulin’ in om geld op te halen voor diabetes type 1 gerelateerde goede doelen. Zo loopt zij dit keer samen met haar team op 17 oktober in Lissabon, waarbij de opgehaalde donaties ten goede komen aan de Bas van de Goor Foundation. (bvdgf.nl) De Bas van de Goor Foundation kan met dit initiatief het mogelijk maken dat kinderen mét diabetes type 1 zoveel mogelijk zorgeloos kunnen sporten. Iets waar Guijt zelf ook dagelijks de vruchten van plukt, hardlopen noemt zij haar medicijn om de ziekte het hoofd te bieden.

Guijt liep zelf al eerder de marathon van New York om geld in te zamelen voor dezelfde foundation. Dat leverde haar, naast een mooi totaal bedrag van meer dan €5000,-, in 2016 ook een nominatie als Sportvrouw van het Jaar op bij de jaarlijkse sportverkiezingen in Katwijk. Dit jaar hoopt ze met haar team ‘Run on Insulin’ wederom een mooi bedrag bij elkaar te kunnen lopen.

Wil je Roos en haar team sponsoren op weg naar Lissabon? Dat kan op https://www.bvdgf.org/fundraisers/runoninsulin

Aanstaande zaterdag zijn Roos en haar team te gast bij De Liedjesloterij om te praten over haar organisatie en de geplande halve marathon in Lissabon.

Comments

comments

DELEN