In Nederland wordt Paarse Vrijdag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Dit jaar was dat op vrijdag 10 december. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbtiq+’ers.

Wethouder Corien van Starkenburg heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het Visser ’t Hooft Lyceum in Rijnsburg. Daar is zij in gesprek gegaan met de leerlingenraad. Met de leerlingen heeft de wethouder gesproken over onder andere acceptatie en het belang van diversiteit. Ze heeft daar kunnen horen wat de school doet om acceptatie en solidariteit te stimuleren. Zo is er in de mediatheek een speciaal met regenboogvlag ingerichte boekenkast met een verzameling boeken die gaan over diversiteit.

“Paarse vrijdag is op scholen een belangrijke stap in de acceptatie van diversiteit. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht afkomst, religie, gender of geaardheid. Het doet mij goed om te zien dat Visser ’t Hooft Lyceum, maar ook andere scholen in de gemeente, daar extra aandacht aan besteden op Paarse Vrijdag “, aldus wethouder Corien van Starkenburg.