Ingezonden: CDA

Hoe heeft dit zover kunnen komen? Dat katerige gevoel overheerst bij CDA, PvdA, D66 Katwijk, KiesKatwijk en GemeenteBelangen na het horen van het nieuws dat de bibliotheekvestiging aan het Emmaplein van de baan lijkt. De eigenaar heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen. De partijen eisen op korte termijn uitleg van het college van B&W.

Teleurstellend
De oppositiepartijen roerden zich al eerder over dit thema. Deze zomer, toen de eerste berichten over eventueel afhaken van het Emmaplein verschenen trokken zij, samen met de VVD, al aan de bel. Afgelopen december, toen bleek dat de wethouder nog niet eens aan een raadsvoorstel begonnen was, werden weer vragen gesteld. Al geruime tijd wordt een gevoel van urgentie gemist. Bijzonder teleurstellend, want de gemeente schreeuwt om volwaardige culturele voorzieningen. 

Te laat
Nu is het dus te laat en willen de partijen weten waarom de wethouder zo lang gewacht heeft waardoor we nu met lege handen lijken te zitten, welke inspanningen er zijn gepleegd en wat dit betekent voor de culturele partners (K&O, de bibliotheek en de Muziekschool). Het debat zal aanstaande donderdag 2 februari om 21:30 uur plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis.