Met het motto ‘U heeft toch ook een mening…?’ ‘die is meer waard als u het met ons deelt’, organiseert de gemeente in april ronde tafelgesprekken en één-op-één gesprekken. In deze gesprekken wil de gemeente meer te weten komen over waarover en hoe inwoners, organisaties en ondernemers graag samenwerken met de gemeente. Ook wil het college graag weten wat inwoners verwachten van bijvoorbeeld het referendum.

De gemeente is bezig met een vernieuwde aanpak voor de samenwerking tussen gemeente, inwoners, ondernemers en organisaties, oftewel het participatiebeleid. Afgelopen maanden zijn daarvoor vragenlijsten verstuurd en nu volgen verdiepende gesprekken.
Wethouder Sonny Spek: ‘Gemeente, inwoners, ondernemers en organisaties, samen werken we aan onze dorpen. In gesprekken en bijvoorbeeld via sociale media horen we dat inwoners daar allerlei ideeën over hebben. Deel deze ideeën met ons. Zo kunnen we onze samenwerking verbeteren en het onderlinge vertrouwen versterken.’

Rondetafelgesprekken
De gemeente nodigt inwoners graag uit voor de rondetafelgesprekken. In elk dorp wordt zo’n gesprek georganiseerd. Als inwoners niet op de datum in hun eigen dorp kunnen, zijn zij uiteraard van harte welkom op één van de twee andere avonden.
-> Maandag 3 april van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Voorhof in Rijnsburg
-> Woensdag 5 april van 19.30 uur tot 21.00 uur in Het Dorpshuis in Valkenburg.
-> Donderdag 6 april van 19.30 uur tot 21.00 uur in TriPodia in Katwijk.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via samen@katwijk.nl. Het is nog leuker als zij bijvoorbeeld met hun buren of een andere dorpsgenoot komen.

Eén op één gesprekken
De gemeente wil ook graag persoonlijk met inwoners in gesprek. Zij kunnen hiervoor uitgenodigd worden door een raadslid, collegelid of medewerker van de gemeente. In een gesprek van ongeveer een uur bespreken zij samen wat verwachtingen zijn van de samenwerking in de buurt of over een bepaald onderwerp.

Referendum
Het college is voornemens om inwoners de mogelijkheid te geven, over bepaalde onderwerpen, een referendum te organiseren. Met een referendum krijgen de inwoners de vraag of ze voor of tegen een bepaald besluit of voorstel zijn. Het college is benieuwd hoe inwoners denken over zo’n referendum. Over welke onderwerpen mag het gaan? En hoeveel handtekeningen zijn er nodig om een referendum daadwerkelijk te organiseren?

Meer informatie
Op www.katwijk.nl/samen kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor een bijeenkomst, goede ideeën achterlaten of een vraag stellen.