Luister: Nelleke Melse en Merle in RTV Magazine over de MEET and Eat.

Op dinsdag 29 november organiseert ExpEx Katwijk voor en door jongeren die ervaring met Jeugdhulp of GGZ hebben de 2e MEET and Eat in Het Anker.

‘Kom ook eten! Tussendoor is er ruimte voor gezelligheid, sinterkerstactiviteit, of gewoon ff niks. Handig om je aan te melden. Wil je wel komen maar liever niet alleen? We denken graag met je mee.’

Meer dan de helft van de jongeren blijkt regelmatig niet goed in hun vel zitten. Dit blijkt uit onderzoek na onderzoek. Daar zijn verschillende oorzaken voor; druk om te presteren, zorgen over de toekomst, gevolgen van 2 jaar lockdowns en het gevoel dat je de enige bent met stress. Zeker als er ook nog problemen thuis of een diagnose bij komt. Een reden voor de ervaringsdeskundige jongeren van ExpEx Katwijk om de Meet and Eat de organiseren.

Die wordt georganiseerd door en voor jongeren (16-27) uit Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg die wel wat positieve connectie kunnen gebruiken. Zij weten uit eigen ervaring dat het leven niet altijd vanzelf gaat. Vandaar dat jongeren van ExpEx Katwijk het belangrijk vinden om een moment te creëren waar je “gewoon jezelf” kan zijn.