Het recreatiegebied Valkenburgse Meer is flink opgeknapt. Afgelopen winter en voorjaar zijn Stoomtrein Katwijk Leiden en Brasserie Buitenhuis vanwege de lockdown gesloten geweest voor publiek. In diezelfde periode heeft de gemeente Katwijk opdracht gegeven het parkeerterrein deels te verplaatsen en te vergroenen.

Recreatiegebied Valkenburgse Meer is een belangrijke toeristische trekpleister voor de regio geworden. Donderdagmiddag was de officiële opening. Dat gebeurde middels het openen van het bouwhek door burgemeester Cornelis Visser, wethouders Knape en Mostert, Pieter van der Ham – Voorzitter Stroomtrein Katwijk Leiden en Johan Klerks van de Brasserie Groep.

Brasserie Buitenhuis en Stroomtrein Katwijk Leiden zijn de grote aanjagers van de herontwikkeling. Samen met de gemeente en de provincie is het hele gebied aangepakt. Zo is de Brasserie ruimer opgezet; zijn de parkeerplaatsen verduurzaamd, is een Boulevard gecreëerd, de buitenruimte van het spoormuseum aangepakt en wordt druk gerenoveerd aan de binnenkant van het museum.

De bedoeling is dat er binnenkort een echt rondje gereden kan worden met de stoomtrein. Daarvoor wordt een heuse spoorbrug aangelegd.