Maandag is op Coming-Outdag de regenboogvlag gehesen in de tuin van het gemeentehuis. Een jaarlijkse traditie om stil te staan bij de acceptatie van LHBTI-ers. Het thema van dit jaar was sport. Sportclubs werden opgeroepen om de regenboogvlag te hijsen. Wethouder Corien van Starkenburg kon melden dat de aanvoerders van de voetbalclubs dit seizoen elke wedstrijd met regenboogbanden voetballen.

Om de combinatie met sport extra te benadrukken heeft wereldkampioen turnen Jeffrey Wammes samen met wethouder Corien van Starkenburg de regenboogvlag gehesen. Jeffrey schreef op 17-jarige leeftijd geschiedenis om als eerste Nederlander twee gouden medailles op de onderdelen vloer en sprong tijdens wereldbekerwedstrijden te winnen. Sinds 2019 is Jeffrey ook Pride Ambassadeur.

Met de Coming-Outdag zijn ook de Doe Mee Weken afgesloten. De Doe Mee Weken is een initiatief van het Welzijnskwartier en de gemeente Katwijk. Het is een bundeling van allerlei themadagen en -weken, waaronder toegankelijkheid, sportiviteit en inclusiviteit.

Comments

comments

DELEN