Burgemeester Visser van de gemeente Katwijk heeft twee woningen gesloten in Katwijk wegens overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een woning aan de Dahliastraat in Katwijk aan den Rijn en Witte de Withstraat in Katwijk aan Zee. De sluiting geldt voor drie maanden.

Handel en teelt van drugs

In de woning aan de Dahliastraat is een hennepplantage aangetroffen en een hoeveelheid drugs en vanuit de woning aan de Witte de Withstraat werd drugs gedeald. Burgemeester Visser: “Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties, daarom pakken we dit in Katwijk hard aan. Door de tijdelijke sluiting van een pand komt er een einde aan acuut gevaar en overlast. In 2023 zijn inmiddels vijf woningen gesloten in verband met drugsoverlast.”

Meld overlast bij de politie

De gemeente werkt bij de aanpak van drugsoverlast intensief samen met politie, Openbaar Ministerie en woningcorporatie Dunavie om de leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente zo fijn mogelijk te houden. Woningeigenaren en huurders kunnen hier ook zelf aan meehelpen. Bij een vermoeden van handel in of teelt van drugs in een pand, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.