Wijkvereniging NNO organiseerde woensdagmiddag voor de eerste maal een wijkdag op het speelterrein voor wijkgebouw ’t Zandgat in Katwijk aan Zee. Vooraf werd gehoopt op een minimale deelname van ongeveer 100 kinderen vergezeld van één of meer ouderen.

Via de leden en met flyers en social media was bekendheid gegeven aan de wijkdag. Bij het plaatsen van de springkussens stonden de kinderen al te wachten op de start van het evenement. Bij de start stroomde kinderen en volwassenen allengs toe wat tot een groep van minimaal 150 kinderen leidde wat resulteerde in een zeer succesvolle dag.

Voetbal
Twee jongerenmedewerkers van het Welzijnskwartier organiseerde een minivoetbaltoernooi op het speelveldje voor het wijkgebouw. Veel jongens maar ook enkele meisjes deden mee met dit sportieve event. Veel meisjes lieten zich schminken met een bijbehorende glittertattoo op het gezicht of arm tot prinses, poes, vlinder of unicorn. Enkele jongens liet zich uitdossen tot tijger of zeerover.

Gedurende de gehele middag waren de kinderen te vinden op de springkussens, waarbij de grote stormbaan veruit favoriet bleek te zijn. Na het voetbaltoernooi gaven verschillende groepen meisjes van Majorette Desiree optredens op het speelveldje. Zij konden hierbij rekenen op zeer veel belangstelling van de aanwezige kinderen en ouders.

Sporten en ontmoeten
Sport- en groepsactiviteiten zijn zowel lichamelijk als mentaal van groot belang. Veel kinderen bewegen namelijk te weinig. Het plezier van sporten zit daarnaast ook in de ontmoeting met elkaar.

Om even tot rust te komen was er een terras ingericht voor het wijkgebouw om wat te drinken en te eten. Voor de ouderen was koffie en thee en te verkrijgen. Sjoelen, dammen, ringwerpen en stoepkrijten waren de wat minder intensieve activiteiten die ook op veel belangstelling konden rekenen.

De weergoden waren de wijkdag zeer goed gezind wat mede zorgde voor een vlekkeloos verloop. Slechts enkele pleisters waren nodig om wat kleine schaafwonden snel te helen.

Veel kinderen en ouders hebben zo kennis kunnen maken met de activiteiten van de Wijkvereniging NNO. Voor de kinderen in de wijk zijn majorette, jeugdbingo en jeugddammen de belangrijkste activiteiten. De wijkvereniging kijkt terug op een zeer geslaagde dag die volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.