De door Corry de Mooij en Wilma van Delft via St. Oekroe gestarte Warme Sokken Actie, loopt als een trein. Door een vraag aan één van de jaren lange contacten in Oekraïne om sokken, zijn Corry en Wilma de actie opgestart. Kinderen in scholen in Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg zijn er mee aan de slag gegaan om zoveel mogelijk sokken te verzamelen.

Daarnaast heeft een groep Rouveners, die al jaren mee gaan met Kamp Oekraïne van Stichting Oekroe heel veel sokken ingezameld. Ook in Leiden, Schipluiden, Eerbeek (Heel Brummen breit), Deventer, Zwartsluis is men aan het sokken inzamelen geslagen.

Een actie waar iedereen aan kan meedoen. Inmiddels is op vrijdag 23 december de eerste partij sokken (2.800 paar) op weg gegaan naar midden Oekraïne. ‘Wat zullen ze er daar blij mee zijn! Warme voeten betekent ook een warmer lijf! En de dames gaan door omdat er nog heel veel voeten warme sokken nodig hebben! De adressen waar de sokken nog ingeleverd kunnen worden, vind u op de site van Stichting Oekroe! Alvast bedankt namens Corry en Wilma en de mensen in Oekraïne!’