Vorige week stond de Wilbert in het teken van de liefde en op Valentijnsdag stond de inmiddels tot traditie geworden Bruidsshow op het programma. De hele week werden er door de collega’s bruidsjurken naar binnen gebracht (en bij de kringloopwinkels De Brug, Dorcas en Asareel mochten wij jurken lenen ter decoratie). Overal waar je keek hing al dat moois zodat de bewoners er al van konden genieten. Ook oude trouwfoto’s werden weer uit de kast gehaald en daarmee mooie herinneringen opgehaald.

Ruim 60 modellen die bestonden uit medewerkers, vrijwilligers, familieleden en bewoners deden mee aan de mooie show die op twee verschillende plekken in huis werd gegeven. Een van de bewoonster die als bruid gekleed deelnam zei de volgende dag met tranen in haar ogen “Zuster ik voelde mij zo rijk in die mooie jurk”. Bewoners, collega’s en uiteraard ook de bezoekers van de dagbestedingen De Linde en BuitenThuis waren erbij. De bruidsshow is tekenend voor de grote betrokkenheid en goede sfeer die er in De Wilbert heerst.

Onder de medewerkers die met de show meededen waren ook jongeren die via het project “SamenWerkt”; een samenwerking tussen Marente en ’s Heerenloo waarbij een brug geslagen wordt tussen dagbesteding en een externe arbeidsmatige werkplek. Behalve deze bestaan er in De Wilbert nog meer maatschappelijke samenwerkingen met bijvoorbeeld scholen. Iedere woensdagochtend komen er leerlingen van een basisschool uit Rijnsburg helpen bij de beweegactiviteit en op vrijdagochtend zijn leerlingen van het Rijnmond College aanwezig bij een gezellige activiteit in de Serre.

Daarnaast krijgt ook praktijkschool Limes ieder schooljaar vaste snuffelstageplekken geboden, en werken we samen met o.a. de Binders en stichting het Lichtpunt en de Steenrots. Jong en oud met elkaar verbinden levert vaak goede gesprekken op en zo creëren we samen mooie momenten. En daar doen we het voor; een glimlach op het gezicht voor onze bewoners, en dat is op Valentijnsdag zeker weer gelukt!

Bron en foto: De Wilbert.